OPGERICHT TE KERKRADE 1992

geschiedenis

Een stukje geschiedenis …..

Op 3-3-1988 is de een werkgroep opgericht door Patsy Meijer i.s.m. de Groep

Religieuze Spiritualisten uit Amsterdam van de heer Piet van Ingen, met als doel een

Groep Religieuze Spiritualisten Kerkrade op te richten.

Deze groep hield zich bezig met seance-avonden en ontwikkelingsavonden voor leden  en openbare avonden voor belangstellenden.

De eerste openbare avond vond plaats in “t Leijenhoes te Heerlen: paraffine-werk met

Do Lemette. Do Lemette werd ook de eerste mentor en kringleider van de Kerkraadse groep.

De samenkomsten voor de leden vonden plaats op de zolder van het woonhuis van de toenmalige leden Silvia en Wim Essers.

Omdat de groep steeds groter werd, is gezocht naar een andere locatie, waar zowel interne als openbare avonden gehouden konden worden. Dit werd ’t Trefpunt, Meuserstraat, Haanrade, Kerkrade.

In 1992 is de officiële verenigings-akte gepasseerd bij de notaris en was de Groep Religieuze Spiritualisten Kerkrade een feit.

Daar Do Lemette halverwege 1994 stopte met het mentorschap/ kringleider,  zijn geen seance-avonden meer gehouden. Sommige leden vonden dit jammer, anderen vonden dat we ons vooral ook met onze eigen spirituele ontwikkeling moesten gaan bezig houden.

Hiervoor werden veel cursussen voor de leden georganiseerd, o.a. droomcursus, basiscursus Theosofische en Esoterische leringen, astrologie, parapsychologie, tarot, kleurentherapie,Touch for Health, mandalatekenen, sjamaanse droomreizen.

Ook werden diverse gastsprekers uitgenodigd voor lezingen en workshops.

Er werden ook ontwikkelingsavonden voor leden georganiseerd o.a. onder leiding van Jeanny Cremers, Peter Coppens en Anneke van Dijk , waarbij allerlei onderwerpen aan bod kwamen. Er vinden natuurlijk nog steeds lezingen en ontwikkelingsavonden voor leden plaats.

Ieder jaar is er ook een leden doe-dag, dan kunnen leden aan elkaar laten zien wat hen bezighoudt.  Ook zijn  verschillende dagtochten gehouden  o.a. naar Kevelaer.

Openbare avonden worden 1 x per maand georganiseerd met steeds weer nieuwe gastsprekers en onderwerpen. Interne avonden worden 3 x per maand georganiseerd.

In augustus 1997 is de vereniging verhuisd naar Gemeenschapshuis Heilust, te Kerkrade.

Omdat de naam Groep Religieuze Spiritualisten te vaak werd geassocieerd met een sekte is in maart 1998 de naam veranderd in Spirituele Vereniging Kerkrade.

Tekstvak: home
Tekstvak: geschiedenis
Tekstvak: Het bestuur
Tekstvak: Informatie
Tekstvak: Programma 1
Tekstvak: Programma 2
Tekstvak: Links
Tekstvak: Nieuwtjes
Tekstvak: advertentie
Tekstvak: Achtergrond informatie

Een goede vriend zal er altijd voor je zijn ongeacht wanneer of waar.

Ik ben trots om jouw VRIEND te zijn.

Stuur een berichtje aan Corry luth voor suggeties.

Of wilt U iets veranderd hebben neem dan contact met me op